Cupping massage Randers

Cupping massage & Bindevævsmassage mod diffuse smerter i kroppen

Cupping-massage- Randers

CUPPING MASSAGE

CUPPING MASSAGE - HVAD ER DET?

Cupping Massage er en form for massage, hvor en terapeut placerer glas- eller plastik kopper på huden og skaber et vakuum ved at suge luften ud af koppen. Dette vakuum skaber så en sugende effekt, som kan øge blodgennemstrømningen og derved lindre muskelspændingerne. 

Cupping fik sin renæssance ved sidste OL, hvor man bla. så flere svømmere med store runde røde mærker på kroppen. 

Her er det Verdensmesteren i Bodyfitness 2019 Trine Rathlau der har været forbi Ole Juuls Muskelterapi i Randers og fået en kombineret behandling med cupping massage og bindevævsmassage.

Under en cupping massage kan terapeuten flytte koppen rundt på huden, eller lade den sidde stille i et bestemt område. Nogle behandlere bruger også en kombination af cupping og massage teknikker for at opnå en mere omfattende behandling. Det er den metode anvender hos Ole Juuls Muskelterapi.

Hvad sker der i kroppen ved Cupping

En behandling med cupper er særligt velegnet til spændinger i nakke og ryg, smerter, skader, knæproblemer, behandling af arvæv, slidgigt, ødemer mm.

Cupping massage er en utrolig effektiv metode til behandling af problematikker i kroppen på, og er for alvor ved at vinde indpas i behandlerverdenen. Der er i øjeblikket ved at bliver forsket i cupping som alternativ behandling til slidgigt i bla. knæ.

Der findes mange forskellige typer sugekopper, store som små, manuelle stationære kopper, massage kopper, samt moderne elektronisk cupping.

Du kan læse nogle tilbagemeldinger på vores behandlinger her

Cupping-i-Randers

Cupping - et godt alternativ til akupunktur

Er du bange for nåle, kan cupping være et godt og meget effektiv alternativ til akupunktur. Bege behandlingsmetoder stammer fra TCM.

Cupping terapi øger blodcirkulationen, opløser spændinger og renser bindevævet for affaldsstoffer. Behandlingen er særligt velegnet til spændinger i nakke og ryg, knæproblemer, arvæv, slidgigt, kredsløbsproblemer, ødemer og cellulite.

Hos Ole Juuls Muskelterapi bruges cupping på 3 forskellige metoder alt efter hvad der skal behandles.

Er du blevet nysgerrig på om cupping kan hjælpe dig kan du booke en tid og så kigger vi på det sammen.

Cupping som behandling af slidgigt i knæ

Ny undersøgelse om cuppingknæ artrose/slidgigt i knæ, viser at cupping kan have en meget god effekt ved netop slidgigt i knæ.

CUPPING MASSAGE & BINDEVÆVSMASSAGE

 Hos Ole Juuls Muskelterapi anvender vi også cupping til bindevævsmassage.

Den ene metode er hvor jeg masserer dig med cupperne ligesom en fysiurgisk massage, den anden metode jeg benytter mig af er, hvor kopperne sidder i 5 – 15 min. i de områder problematikkerne er.

Behandling med kopper kan med stor fordel kombineres med fysiurgisk massage og/eller andre former for massage.

Bivirkninger ved Cupping

Du kan få blå/røde mærker, som fortager sig i løbet af 2-10 dage. Ved de første behandlinger kan der opstå ømhed som ved enhver anden massage.

Det kan også give midlertidig hovedpine og andre udrensningssymptomer.

Hvordan foregår en cupping massage?

Lad os lige slå fast, at en kop behandling ikke gør ondt. Det kan mærkes, men er ikke smertefuldt. Det kan nogle steder på kroppen være lidt ubehageligt, men det skal ikke være angsten for smerter, der skal stoppe dig i at prøve denne effektive behandling.

Dog vil du være øm efter behandlingen, ligesom du ville være efter en almindelig bindevævsmassage.

Men hvis du nu ikke har nåleskræk, så kan akupunktur faktisk bruges sammen med cupping for en endnu bedre effekt.

En cupping behandling varer cirka 45 minutter. Det er kun i cirka 5-15 minutter, du vil have sugekopper siddende fast på kroppen i stilstand.

Resten af tiden foregår med massagen både med og uden sugekopper.

Størrelsen af sugekopperne er varierende, så de passer til alle forskellige områder på kroppen. Sugekoppernes størrelser afhænger også af formålet, de skal bruges til.

Behandlingen foregår liggende på en briks. Igen afhængig af formålet selvfølgelig.

Sådan foregår en Cupping

Først vil du blive smurt ind i olie på de områder på kroppen, der skal behandles. Det er vigtigt at huden bliver godt mættet af olien. Derfor er det en god idé, ikke at tage det fineste undertøj på til denne behandling.

Så vil du få almindelig traditionel massage. Massagens formål er at finde problem områderne på kroppen. Altså der hvor affaldsstofferne er ophobet. Det er nemt at finde for en behandler, da du vil være meget mere øm på præcis de områder.

Derefter starter den egentlige cupping terapi. Du vil først få massage med sugekopperne og derefter vil de blive sat fast og blive på i de førnævnte 5 -15 minutter.

Derefter er din cupping/bindevævsmassage behandling ovre. Det giver som sagt blå mærker, som heldigvis forsvinder forholdsvist hurtigt igen. Efter cirka et par dage vil du være klar til bikinien eller badebukserne igen.

Hvad gør cupping terapi ved din krop?

En kopping behandling kan som før nævnt bruges som en udrensning. Det er det hele cupping metoden går ud på. For udover at lette smerter og gener i de berørte områder, så udrenser sugekopperne jo. Det vil sige, at affaldsstoffer løsnes og derefter vil kroppen have mulighed for at udskille dem. Det kan mærkes i oftere toiletbesøg over et par dage efter en cupping behandling.

Et andet synligt tegn på den udrensende effekt, ses når man bruger cupping behandling kosmetisk. F.eks. kan cupping fjerne appelsinhud. Appelsinhud er ophobede affaldsstoffer. Her ses det direkte på huden, at den er god nok. Sugekop behandling virker virkeligt udrensende. Der skal dog mere end en enkelt behandling til, inden det færdige resultat opnås her.

Det kaldes også sugekopsbehandling. Denne behandling starter ligesom den almindelig cupping behandling. Men efter oliepåføring glides en Gua Sha, som er et gammelt kinesisk redskab, hen over kroppen for at sætte gang i blodcirkulationen. Derefter starter den traditionelle cupping/bindevævs behandling. En udrensning eller afgiftning, som man også kan kalde det, bevirker at du får øget energi, da de giftige affaldsstoffer forsvinder. Det er klart en fordel hvis du skal præstere i sport. Men også i din hverdag.

Udover de førnævnte fysiske gener, som cupping hjælper på, er der også de mindre målbare problemer som f.eks:

  • Eksem
  • forstoppelse
  • træthed
  • svagt immunforsvar
  • psoriasis

En lille bonusinfo – Cupping massage behandling bruges også i visse skønhedsklinikker. Her bruges den førnævnte Gua Sha i ansigtet og der bruges små sugekopper. Da cupping behandling, som bekendt, øger blodcirkulationen, giver det en frisk og blød hud. Samtidigt udrenses bindevævet i huden og glatter huden yderligere ud.

Dette er blot for at understrege at cupping massage bruges til mange formål. Det gør det netop, fordi det virker.

Book din næste tid her og prøv en cupping/bindevævs behandling på egen krop og se hvilke resultater en gang cupping eller bindevævsmassage kan gøre for dig.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.