Graston Technique

graston technique (iastm)

Vidste du at Graston Technique kun kan udføres af uddannede og certificerede personer i Graston Technique, og som har de registrerede Graston Technique redskaber?

Der er rigtig mange der tilbyder Graston Technique uden at de rent faktisk er uddannet i det. 

Graston Techniqe bliver ofte fejlagtig forvekslet med Gua Sha eller scrapping, hvilket er helt forkert.

Gua Sha er en helt anden form for behandlingsteknik som udspringer fra Traditionel kinesiske medicin og er en meget gammel behandlingsform, hvorimod Scrapping er en “kopi” af Graston Techniqe.

Hos Ole Juuls Muskelterapi er vi blandt de knap 100 behandlere i Danmark der er uddannet og certificeret i denne specielle behandlingsform, der bla, også bliver anvendt af Team Danmarks behandlere, og er en yderst effektiv behandlingsteknik som vi anvender hos os.

Graston Technique kan med stor fordel bruges sammen med cupping eller massage i en behandling.

Læs studierne om den evidensbaserede form for (IASTM) her:

IASTM

Det betyder i al sin enkelthed at bruge et instrument til at behandle
eller mobilisere bløddelene. Dette bevirker et væsentligt reduceret stress på behandlerens hænder.

Mekanoterapi: Man udnytter en mekanisk kraft til at udløse en fysiologisk respons i cellen. Når cellen stimuleres mekanisk udløser det en biokemisk kædereaktion. Disse biokemiske reaktioner skal influere vækst, reparation og remodellering af vævets substans, struktur og kvalitet.

Bindevæv eller fascia er overalt i vores krop. Det er et fint væskefyldt tredimensionelt net af væv, der ligger rundt om f.eks. alle vores muskler som spindelvæv. Bindevævet er utrolig elastisk og tillader bevægelser i og omkring muskulaturen, når bindevævet er sundt og raskt. Bindevævet kan dog i takt med reduktion af væske i strukturerne danne bindinger (Crosslink formation) der reducerer mobiliteten imellem fibrene. Dette kan på længere sigt give bevægemæssige restriktioner og ændre vores sensoriske information fra vævet.

GRASTON TECHNIQUE ER MEGET MERE END BLOT IASTM:

Sådan forløber en Graston behandling:

EFFEKT AF IMMOBILISERING ELLER TRAUMER PÅ BINDEVÆV:

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.