Gua Sha - Skrab din smerte væk

Her kan du læse lidt om, hvad Gua Sha er, hvordan du bruger Gua Sha massage-metoden, og hvilke olier eller creme der er bedst, når du skal lave din daglige Gua Sha massage. 

 Hvad er Gua Sha?

Gua Sha er en traditionel, kinesisk behandlingsmetode, der er blevet brugt i flere tusinde år. ’Gua’ betyder ’at skrabe’, og ’Sha’ betyder ’rødme’. Det heke foregår med en Gua Sha sten. Det er ikke uden grund, at det er blevet populært også her i vesten, da regelmæssig Gua Sha massage forbedrer blodcirkulationen, giver fornyet glød i huden, reducerer rynker og giver en mere ensartet hudtone. Man skraber også på huden for at fjerne affaldsstoffer, spændinger og smerter. Hos Ole Juuls Muskelterapi bruges det sidste nævnte da vi ikke er en beuty shop.

Hvor tit skal man ha Gua Sha-massage?
Det er selvfølgelig op til dig selv, hvor ofte du har lyst til at lave din massage. Starter med at gøre det fem gange i ugen, indtil du begynder at se resultater. Så kan du godt nøjes med tre gange i ugen fremadrettet. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvad du har lyst til.

Kan man bruge Gua Sha metoden som massage af kroppen?
Det kan du sagten, og med rigtig god effek. Det er eksempelvis rigtit effektivt på arme og lår eftertræning, da det hjælper musklerne med at slappe af. Her vil jeg anbefale, at du bruger en olie til kroppen, når du skal udføre massagen.

Teknikken bag Gua Sha

Princippet bag Gua Sha teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, fx ud fra akupunkturpunkter og meridianbaner. Så det er en teknik hvor du ikke kan lave nogle fejl. Det eneste der kan ske er at du har en rødmen i huden i et stykke tid bag efter.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.